21 Temmuz 2023 Cuma

Nagehan Alçı'dan yeni kitap : Talibanı anlatıyor.

 Afganistan ve Taliban hakkında bilinmeyenler.


Nagehan Alçı, yeni kitabı "Taliban'ın Afganistanı'nda"da ülkede yaşananları yazdığı bir kitap yayınladı.

 Nagehan Alçı ülkede yaşanan dramı, kadınların ve eski yönetimin durumunu belgelediği gibi Taliban’ın üst düzey yöneticileriyle ve komutanlarıyla da görüşüp kimsenin tam olarak bilmediği bir ülkeye ışık tuttu.

Nagehan Alçı tam bir yıl sonra Ekim 2022'de yeniden Afganistan'a gitti.Gözlemler de bulundu.TV'ye yaptığı programlardaki gözlemlerini şimdi "Taliban'ın Afganistan'ında" kitabında okurlarla buluşturuyor. Doğan Kitap'tan çıkan kitap, Taliban'ın 20 yıl aradan sonra Afganistan'da iktidarı ele aldığı o sıcak günlerde ve sonrasında yaşananları çarpıcı bir dille anlatıyor.

Haber sonu yorumu

Nagehan Alçı çok farklı bir gazetecilik örneği sergileyebiliyor.Bazen bir bakıyorsunuz muhalefeti sert bir şekilde eleştiriyor.Bir kaç gün sonra muhalefetin gelecek için çok güvendiği  İmamoğlu ile aynı fotograf karesine girip ortalığı karıştırabiliyor.Sonra bir anda Akp'liler ile yan yana onları öven veya pembe eleştirilerle iktidara yüklenen bir Nagehan Alçı karşımıza çıkıyor.Yalı da oturduğu konusunda eleştirilerin odağında olurken  emekli maaşlarının az arttırılması konusunda emeklilere destek veren konuşmalarına şahit olabiliyorsunuz.

Sonuç olarak kendisi çok yönlü gazetecilik yaparak her zaman ön planda olabiliyor.Yazdığı bu farklı kitap ile başarı kazanacağı ihtimali oldukca yüksek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder